Teatteripolku tuo väriä Karttulaan

Karttulan ja Kuopion kuntaliitos toi mukanaan Karttulaan Kulttuuripolun, jossa kahdeksasluokkalaisille on oma teatteripolku. Karttulan Kissankuusenkoulun teatteripolkua vetää teatteri-ilmaisun ohjaaja Anni Marin.
 

Kesäteatteri Tammenranta tarjoaa hulvattoman hauskaa ilottelua idyllisessä maalaismaisemassaKATSO VIDEO

kesto 4:27

 

Kuopion kesän teatteritarjontaa ylläpitävät useat Kuopiossa sekä maakunnassa sijaitsevat kesäteatterit. Kesäteatteri Tammenranta tarjoaa teatterin ystäville tänä kesänä Tatu Pekkarisen riemukkaan ilottelun Hotelli Humina. Taidokasta teatteria ja upeita elämyksiä on yleisölle tarjolla kesän aikana jopa 12 kertaa. Komedianäytelmää esitetään luonnonkauniissa ja idyllisessä Vehmasmäessä, joka on teatterin kotipaikka. Kesäteatteri Tammenrannan tuottaja on Vehmasmäen nuorisoseura ry.

Kuopion kaupunginteatterille valtakunnallisesti merkittävä palkinto
KATSO VIDEO
Kesto 2:31

Kuopion kaupunginteatterille valtakunnallisesti merkittävä palkinto

Suomalaiset näytelmät ovat aina olleet hyvin esillä Kuopion kaupunginteatterin ohjelmistossa. Erityisesti vuoden 2008 ohjelmisto oli vahvasti suomalaispainotteinen. Kiitos tästä linjauksesta ja pitkäjänteisestä työstä saatiin 23.3., kun kaupunginteatteri palkittiin valtakunnallisesti arvostetulla palkinnolla; teatterille myönnettiin Suomen Näytelmäkirjailijaliiton Kiitos kotimaisesta näytelmästä 2008 –adressi.

Vuoden 2008 aikana suomalaisia näytelmiä oli ohjelmistossa 8 kappaletta, joista jopa neljä oli kanta-esityksiä. Teatterinjohtaja Lasse Lindemanin mukaan kaupunginteatteri jatkaa valitsemallaan linjalla, ja suomalaisia näytelmiä tulee vuoden aikana ohjelmistoon useita. Alkuvuodesta 2009 teatterilla sai ensi-iltansa suomalaisista näytelmistä muun muassa Sami Parkkisen Self Help ja Oiva Paloheimon koko perheelle suunnattu Tirlittan.